Studii Financiare Articole Economie Investitii Cât și cum economisim și care sunt cei mai strângători români?
Actualitate Economie Investitii Popular Studii Trending

Cât și cum economisim și care sunt cei mai strângători români?

Românii economisesc, în medie, puțin peste 3.711 lei pe an, relevă un studiu al Revolut. Este o sumă mică, care poate reprezenta ceva doar în cazul unor situații de urgență, având în vedere că este echivalentă cu circa două salarii minime nete pe economie. Nu toate categoriile de populație economisesc însă la fel.

Cel mai mult pun deoparte cei cu vârsta între 35 și 44 de ani, ei având plasamente de peste 5.500 de lei, adică mai mult decât un salariu mediu pe economie. Deloc nefiresc, cel mai puțin au în economii tinerii între 18 și 24 de ani, care abia dacă strâng 1.100 de lei pe an, artă sursa citată. Interesant este că, potrivit Revolut, aproape jumătate din cei care economisesc folosesc și instrumente digitale, un procent care a explodat în ultimii ani și care este de așteptat să crească semnificativ în viitor.

Și generațiile mature merg spre digital

Unul din doi respondenți din categoria de vârstă 45-54 de ani consideră că realizarea de economii reprezintă principalul beneficiu al băncilor digitale. Chiar și generațiile mai mature (65+) apreciază că economisirea este un avantaj obligatoriu pentru băncile digitale (46%). Milenialii din segmentul de vârstă 35-44 acordă și ei importanță conturilor de economii oferite de băncile digitale (42%, similar mediei generale), în timp ce pentru generația mai tânără (18-24) posibilitatea de a economisi influențează mai puțin alegerea unei bănci digitale (35%).
Datele interne ale Revolut au mai indicat că 31% din totalul clienților care dețin conturi de economii se încadrează în segmentul de vârstă 25-34 de ani. Ei sunt urmați de segmentele de vârstă 35-44 de ani (25,33%) și 18-24 de ani (24,8%). Clienții cu vârste cuprinse între 45-54 de ani reprezintă 13,45%, iar cei de 55-64 de ani, 4,23%.

Exit mobile version