Studii Financiare Articole Economie Investitii Bitcoin continuă să scrie istorie. Tocmai a încheiat cea mai bună lună din ultimii ani, cu un nou record de preț. Ce urmează?
Actualitate Analize ASF Investitii Popular

Bitcoin continuă să scrie istorie. Tocmai a încheiat cea mai bună lună din ultimii ani, cu un nou record de preț. Ce urmează?

Bitcoin (BTC) se pregătește să încheie cea mai puternică lună din decembrie 2020 până în prezent, notează ultimul raport Morning Call elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară(ASF).

Cel mai mare cripto activ după capitalizarea de piață a câștigat 44% în februarie, depășind 50.000 de dolari și 60.000 de dolari pentru prima dată în ultimii ani și atingând miercuri un maxim de 64.000 de dolari, arată sursa citată. Bitcoin are șansa de a încheia luna martie la cel mai ridicat preț din istorie. Pentru a face acest lucru, trebuie să depășească 61.357 dolari, prețul de închidere din octombrie 2021, în apropierea vârfului ciclului de piață anterior.

AICI rapoartele zilnice Morning Call, conținând știri și analize privind cele mai importante evoluții economico-financiare

Mai multe detalii despre cele mai recente evoluții găsiți AICI

Este 2024 anul Bitcoin?

Moneda Bitcoin marca o creștere explozivă și în prima lună a acestui an, revenind la nivelurile de dinaintea prăbușirii din 2022 și chiar depășind aceste cotații. Unii analiști considerau deja de atunci că 2024 va fi ” anul Bitcoin”, o veste bună pentru mulți români, în condițiile în care numărul investitorilor locali în monedă virtuală este estimat la circa 500.000 de persoane. Până atunci, însă, vă prezentăm patru motive pentru care prețul celei mai cunoscute criptomonede a crescut în ianuarie.

Creșterea recentă a prețului Bitcoin în ianuarie 2024 poate fi atribuită mai multor factori cheie, notează raportul Morning Call, care și sintetizează principalele motive pentru care prețul Bitcoin a explodat:

  • Anticiparea fondurilor tranzacționate la bursă (ETF): Există o așteptare din ce în ce mai mare ca U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) să aprobe un ETF pentru bitcoin la vedere. Un astfel de ETF ar face Bitcoin mai accesibil pentru investitorii obișnuiți și ar putea chiar să atragă băncile să participe activ pe piața criptografică. Cazul de succes al grupului de active digitale Grayscale împotriva SEC în 2023, care a încercat să își transforme ETF-ul său bitcoin futures într- o versiune spot, a influențat probabil această așteptare. În plus, implicarea marilor firme de investiții în procesul de aplicare se adaugă la această anticipare.
  • Modificări ale ratelor dobânzii: Jerome Powell, președintele Rezervei Federale americane, a indicat că ratele dobânzilor ar putea fi reduse în 2024. Ratele mai mici ale dobânzilor pot face ca active precum Bitcoin să devină mai atractive, deoarece sunt văzute ca o acoperire împotriva devalorizării monedelor tradiționale. În plus, într-un mediu cu rate ale dobânzii mai mici, investitorii caută adesea randamente mai mari, pe care le-ar putea găsi în criptomonede.
  • Evenimentul de “înjumătățire” a Bitcoin: Așteptat în jurul jumătății lunii aprilie 2024, acest eveniment va reduce recompensa pentru extragerea de noi bitcoins, scăzând efectiv rata de creare a noilor bitcoins. Această “înjumătățire” tinde să reducă oferta de noi bitcoins care intră pe piață, ceea ce ar putea duce la o creștere a prețului Bitcoin dacă cererea rămâne constantă sau crește.
  • Progrese tehnologice în rețeaua Bitcoin: Bitcoin a cunoscut evoluții tehnologice semnificative în 2023, inclusiv introducerea unor noi forme de token-uri ne-fungibile (NFT) și a standardului BRC-20, care permite crearea de n criptomonede în rețeaua Bitcoin. Aceste progrese, împreună cu adoptarea tot mai frecventă a rețelei Lightning, care permite tranzacții mai rapide, cresc cererea de Bitcoin.

AICI puteți găsi întreaga analiză de la care a pornit sinteza din Morning Call

Exit mobile version