Studii Financiare Articole Economie Investitii Record al ultimelor decenii. Companiile se împrumută masiv în piețe, pe fondul incertitudinilor politice. Sute de miliarde în obligațiuni
Actualitate Analize ASF Economie Investitii Popular

Record al ultimelor decenii. Companiile se împrumută masiv în piețe, pe fondul incertitudinilor politice. Sute de miliarde în obligațiuni

Piața de obligațiuni denominate în dolari experimentează o efervescență fără precedent în ultimii 30 de ani, remarcă raportul Morning Call al ASF, citând analiști de prestigiu. Companiile încearcă să adune cât mai mulți bani anticipând o creștere a costurilor în timp ce creditorii sunt deschiși pentru că se așteaptă ca autoritățile să forțeze scăderea dobânzilor pentru a stimula economia.

Piețele de obligațiuni corporative din SUA sunt dinamice, deoarece companiile au vândut o datorie record de 150 de miliarde de dolari de la începutul acestei luni, cea mai aglomerată deschidere a anului din mai bine de trei decenii, arată Morning Call.

Grupurile cu grad de investiții au emis obligațiuni în valoare de 153 de miliarde de dolari în această lună, potrivit datelor de la London Stock Exchange Group, cea mai mare cifră de la începutul anului pentru datoriile denominate în dolari din registrele care datează din 1990.

Împrumutații se grăbesc să blocheze costurile mai mici ale dobânzilor, în timp ce investitorii sunt nerăbdători să cumpere noi obligațiuni înainte ca factorii de decizie politică să înceapă să reducă ratele dobânzilor în SUA în cursul acestui an.

Alte teme abordate în ultimele rapoarte Morning Call:

  • Serviciile au crescut până la o cotă record din exporturile totale
  • Prețul BTC a scăzut de când au fost aprobate ETF-urile de bitcoin
  • Cifra de afaceri din industrie a scăzut, în termeni nominali
Exit mobile version