Piața cripto nu încetează să fie lovită de scandaluri și acuzații de fraudă. Există deja voci care se întreabă dacă nu cumva va urma prăbușirea definitivă. Despre cele mai recente probleme în domeniu, în ultimul Morning Call realizat de analiștii ASF.
Piața criptomonedelor continuă să fie afectată de fraude și investigații, deoarece patru persoane au fost acuzate de spălare de bani, infracțiuni fiscale și fraudă informatică într-o anchetă penală în care este implicat creditorul de criptomonede Nexo. Procurorii bulgari susțin că Nexo este implicată într-o schemă infracțională internațională pe scară largă care implică spălare de bani și încălcări ale sancțiunilor financiare globale împotriva Rusiei, notează analiștii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în ultimul Morning Call.
AICI găsiți, zilnic, cele mai importante știri și tendințe din lumea financiară, în Morning Call ASF
Potrivit agențiilor de presă locale citate de presa internațională, birourile Nexo din capitala Sofia au fost percheziționate joi de un grup de peste 300 de procurori, anchetatori și agenți străini. Autoritățile au precizat că au fost efectuate percheziții în peste 15 locații din oraș. Procurorii bulgari susțin că 94 de miliarde de dolari (86 de miliarde de euro) au trecut prin platforma Nexo în ultimii cinci ani și că o persoană a finanțat activități teroriste prin intermediul platformei. Patru persoane au fost trimise în judecată în calitate de inculpați, acestea fiind acuzate că au participat, iar una dintre ele a condus un grup infracțional pentru spălare de bani, infracțiuni fiscale și fraude informatice de la începutul anului 2018 și până în prezent pe teritoriul Bulgariei, Elveției și al Insulelor Cayman, Marea Britanie.
Creditorul cripto a declarat în repetate rânduri că respectă legislația împotriva spălării banilor și sancțiunile împotriva Rusiei. Agenția bulgară de știri a relatat vineri că împrumutătorul cripto s-a plâns de răspunsul forțelor de ordine la investigația în curs de desfășurare împotriva firmei – numind-o “rușinoasă” – și se pregătește să depună o acțiune în justiție împotriva guvernului, solicitând despăgubiri. Autoritățile din întreaga lume au solicitat o reglementare mai strictă a firmelor de criptomonede pe fondul prăbușirii dramatice a FTX, a doua cea mai mare bursă de criptomonede, anul trecut.