November 24, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate International Investitii Popular

Cât poți câștiga dacă investești pe marile burse ale lumii. Topul randamentelor, dominat de Asia. Europa mai mult băltește

Orice român care deține un cont și are rezerve și cunoștințe financiare care îi permit să își asume riscuri ceva mai mari și mai puțin “palpabile”‘ decât cele uzuale poate apela la un broker pentru a plasa parte din economii pe burse din afara României. Cine o face, află că poate obține câtiguri mai mari decât ar putea crede, chiar dacă riscurile sunt pe măsură. Iată cum arată topul randamentelor.

Bursele au fost în centrul atenției în ultimii ani, și nu mă refer acum doar la România, în care piața de capital începe să capete importanța și dimensiunea pe care o merită. Analiștii de la VisualCapitalist au făcut calcule pentru a determina ce piețe de capital au dat cea mai mare satisfacție investitorilor, pornind de la indicatorul de multiplicare a 1000 de dolari americani plasați în indici, în ultimii cinci ani (baza de pornire, 1 aprilie 2019, referința de final, 1 aprilie 2024). Poate surprinzător, Asia *bate* la randamente SUA! O a doua surpriză: când spunem Asia nu vorbim de această dată de China! Vedetele absolute sunt India și Japonia. Pe scurt, 1000 de dolari americani investiți în urmă cu cinci ani ar fi azi: 1924 USD dacă am fi optat pentru indicele Indiei, 1725 USD dacă am fi mers pe mâna japonezilor, 1709 USD dacă am fi plasat în SUA, 1310 USD dacă am fi ales Canada, 1098 USD dacă ne-am fi orientat către Marea Britanie și 598 USD dacă ne-am fi îndreptat atenția către Hong Kong.

Liderul absolut ar fi indicele NIFTY 50 (randament la 5 ani de peste 92%), care include cele mai importante 50 de acțiuni ale companiilor din India. E practic echivalentul mai cunoscutului SP 500, oglinda industriei americane. Evoluția bursei reconfirmă ambițiile Indiei de a deveni cea de a treia economie a lumii cât mai curând. Capitalizarea bursieră de la New Delhi a trecut anul trecut bariera celor 4 trilioane de dolari americani (locul 4 în lume, după SUA, China și Japonia). Analiștii de la Morgan Stanley se așteaptă ca piața de capital din India să devină a treia ca mărime în lume undeva prin 2030. Impulsul principal pentru această creștere vine din creșterea veniturilor clasei de mijloc din India dar și atractivității în urcare a companiilor listate, pentru investitorii externi.

Citește AICI cum arată topul complet

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X