June 18, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Opinii Popular

Casa Albă trimite “nori negri” în direcția criptoactivelor

Noi probleme pentru piața criptoactivelor: Așa cum se întâmplă ori de câte ori în siajul lor apare termenul reglementare, asistăm la noi episoade de volatilitate.

Summitul G20 a fost un prilej pentru o varietate de obiective politice în această lună, dar unul dintre ele pare să fi fost stabilirea unei abordări și în ceea ce privește reglementarea cripto. Într-o declarație publicată de Casa Albă, Joe Biden a afirmat că națiunile G20 s-au angajat să adopte “o reglementare, o supraveghere și un control robust” al criptoactivelor. De asemenea, Casa Albă afirmă că salută propunerea Consiliului de Stabilitate Financiară (FSB) de a stabili un cadru internațional cuprinzător pentru reglementarea cripto, comentează Simon Peters, analistul eToro. 

Anunțul vine într-un moment critic pentru acest sector, în condițiile în care în majoritatea marilor națiuni solicită din ce în ce mai mult o mai mare reglementare a domeniului. Deși acest proces pare să fie în curs de desfășurare, eforturi mai coordonate între marile națiuni ar putea aduce în curând schimbări semnificative în mediul internațional.

Bitcoin a înregistrat volatilitate în ultima săptămână, refuzând să se stabilizeze într-un interval stabilit la noul său nivel inferior de tranzacționare. După ce a scăzut de la peste 20.000 de dolari, bitcoin a început săptămâna trecută sub 15.700 de dolari, înainte de a sări înapoi la aproximativ 17.000 de dolari. Mai târziu, în cursul săptămânii, a găsit o mai mare stabilitate în jurul valorii de 16.500 de dolari, dar a scăzut din nou în weekend pentru a se tranzacționa în această dimineață chiar sub 16.000 de dolari (15630 de dolari al ora la care scriu acest articol). 

Ether a fost, de asemenea, volatil pe parcursul săptămânii, după ce a început sub 1.175 de dolari înainte de a sări la puțin sub 1.275 de dolari. Criptoactivul s-a tranzacționat apoi în scădere pe parcursul săptămânii, ajungând din nou în jurul valorii de 1.175 de dolari, înainte de a scădea în weekend, tranzacționându-se acum la puțin peste 1.110 dolari (1087 dolari la ora la care scriu acest articol).

Ronaldo lansează NFT-uri

Probabil cel mai faimos fotbalist din lume, Cristiano Ronaldo, a lansat o colecție de NFT-uri pe Binance. Fotbalistul, care urmează să participe joi la Cupa Mondială cu echipa Portugaliei, a lansat un set de NFT-uri care sunt limitate ca număr și pot fi cumpărate pe Binance folosind stablecoin-ul său nativ BUSD. Lansarea are loc într-un moment controversat pentru jucător, care este implicat într-o dispută cu clubul său Manchester United. Lansarea NFT-urilor este o încercare clară a starului de a se baza pe imaginea sa globală, deja extrem de vandabilă și populară în rândul fanilor.

NFT-urile sunt în ediție limitată, fiind disponibile doar câteva mii de exemplare. Cele mai scumpe NFT-uri “super rare” și “super super super rare” vor putea fi obținute doar prin licitație online.

Mai multe analize la zi despre crypto și nu numai, găsiți AICI

Moise Norel

author
Jurnalist

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X