July 24, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Analize ASF Asigurari International Investitii Pensii Popular

Estimări surprinzător de bune pentru economia României. Piața crypto se duce în cap- Raport lunar ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat raportul privind tendințele pieței financiare nebancare în luna noiembrie. Cap de afiș este prognoza mult îmbunătățită privind creșterea pe care economia României o va înregistrat anul acesta.

Iată care sunt principalele puncte analizate pe larg în Raportul ASF:

  • EIOPA a publicat tabloul riscurilor pe baza datelor Solvency II din S1 2022. Rezultatele arată că expunerile asigurătorilor la riscurile macro și de piață reprezintă în prezent principala preocupare pentru sectorul asigurărilor.
  • Pe baza evoluțiilor observate până în prezent, piețele de criptoactive prezintă la momentul actual semnele unui risc emergent pentru stabilitatea financiară, iar piețele de criptomonede se vor confrunta cu șocuri de contagiune ca urmare a prăbușirii FTX.
  • Produsul intern brut pe plan local în trimestrul III 2022 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,3% comparativ cu trimestrul II 2022. Față de același trimestru din anul 2021, produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4% pe seria brută şi de 4,7% pe seria ajustată sezonier, potrivit datelor publicate de INS.
  • Conform Comisiei Europene, produsul intern brut al României va crește cu 5,8% în anul 2022, o revizuire în sens ascendent (față de 3,9% potrivit previziunilor economice din vara anului 2022).

AICI puteți consulta o amplă analiză perivind riscurile, evoluțiile și prognozele din toate piețele financiare, în fiecare lună din 2022, în Raportul ASF privind tendințele pieței

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X