April 12, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Analize ASF Investitii Popular

Listarea Hidroelectrica: Cât își propune producătorul de energie să strângă din cel mai mare IPO european-Raport ASF

Producătorul român de energie Hidroelectrica își propune să strângă peste 1 miliard de euro (1,07 miliarde de dolari) în ceea ce se anunță a fi una dintre cele mai mari oferte publice inițiale (IPO) din Europa din acest an, notează analiștii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în ultimul Morning Call, citând date Reuters.

Compania susținută de stat, care operează peste 180 de centrale hidroelectrice în România, a anunțat în data de 6 iunie 2023 că intenționează să listeze până la 20% din acțiunile sale la Bursa de Valori București până luna viitoare. Băncile de investiții vor începe să primească ordine de cumpărare de acțiuni de la investitori după ce autoritatea locală de supraveghere a valorilor mobiliare va aproba prospectul pentru vânzarea de acțiuni. Oferta va include acțiunile existente deținute de Fondul Proprietatea (FP.BX), un fond de investiții administrat de administratorul american de active Franklin Templeton (BEN.N). Fondul și-a evaluat participația de 20% din Hidroelectrica la 2,2 miliarde de euro (2,35 miliarde de dolari) în luna aprilie 2023.

Alte subiecte tratate îm Morning Call:

  • Cu cât va crește economia?
  • Cum va evolua producția industrială?
  • Bani în plus pentru Republica Moldova

AICI găsiți, zilnic, cele mai importante știri și tendințe din economia României și cea mondială, în raportul Morning Call

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X