June 14, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Analize ASF

O săptămână optimistă pentru economie: Prețul petrolului scade, PIB-ul UE crește mai rapid. Toate tendințele din piețele financiare în raportul săptămânal al ASF

Ultimul Raport săptămânal privind riscurile și tendințele pe piețele financiare realizat de specialiștii Autorității de Supraveghere Financiară(ASF) aduce mai degrabă vești bune. Economia UE și a zonei Euro a crescut substanțial în al doilea trimestru al acestui an, în timp ce prețul petrolului marchează o scădere importantă.

În Franța și Spania, două dintre țările cu economii mari din Europa, creșterea PIB a fost peste așteptări, în timp ce rata anuală a inflației rămâne mare în Zona Euro, aproape de 9%. Pe piețele financiare nebancare din România principala veste vine dinspre pensile private, ale căror dețineri în tilturi de stat au scăzut la 59%, față de peste 61%.

Toate tendințele piețelor financiare europene și locale în Raportul săptămânal realizat de specialiștii ASF(https://asfromania.ro/ro/a/2308/rapoarte-s%C4%83pt%C4%83m%C3%A2nale-2022)

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X