September 19, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Asigurari Educatie Investitii ISF Popular

Se mai poate face business fără educație financiară? Băncile, asigurătorii și antreprenorii, reuniți la Brașov. Eveniment de elita organizat de ISF

O nouă serie de evenimente organizate de ISF pentru mediul de afaceri. Prima ediție Business Smart Education(BSE) a fost un real succes.

Specialiști din bănci și firme de asigurări și lideri din mediul de afaceri au avut ocazia de a se așeza la aceeași masă cu reprezentanți ai Institutului de Studii Financiare (ISF) și ai Autorității de de Supraveghere Financiară (ASF) în cadrul primului eveniment Business Smart Education(BSE), care a avut ca temă “Impactul educației financiare asupra mediului de business. Oportunități pentru o afacere durabilă”.

Workshop-ul organizat la Brașov, în data de 12 septembrie, reafirmă angajamentul ISF pentru promovarea educației financiare în România, inclusiv prin facilitarea comunicării între factorii implicați în acest proces complex.

Partenerii ISF în organizarea evenimentului au fost Autoritatea de Supraveghere Financiară, Bursa de Valori București, Asociația Română a Băncilor și Uniunea Națională a Societăților de Asigurare-Reasigurare din România și Pro Afaceri România.
Evenimentul s-a bucurat de prezența a 60 de participanți din mediul de afaceri din zona Brașov, dar și din Târgu-Mureș, Cluj-Napoca și București, care s-au arătat interesați și au cerut informații de la specialiștii prezenți.

Temele abordate au fost: BVB (Bursa de Valori) – Oportunitate pentru o afacere de succes, Rolul băncilor în susținerea mediului de business- ESG și investițiile inteligente și Importanța asigurării business-ului.

“Prin astfel de evenimente, ISF împreună cu partenerii săi și-au propus să crească nivelul de educație financiară al populației, dar și al antreprenorilor și managerilor companiilor, pentru a se alinia la standardele Uniunii Europene” – a declarat domnul Marian SIMINICĂ, directorul executiv al Institutului de Studii Financiare. Alături de domnia sa, la eveniment au mai fost prezenți domnul Cătălin Câmpeanu, director adjunct ISF, care a moderat sesiunea de introducere și două dintre paneluri și domnul Ieronim Ștefan – coordonator al departamentului de educație financiară din cadrul Institutului.

Reprezentantul Bursei de Valori București, domnul Remus Dănilă, a subliniat că populația și companiile încep să fie tot mai interesate de modul de organizare al pieței de capital și de funcțiile pieței, iar investitorii solicită informații despre modul cum pot vinde sau cumpăra acțiuni în cadrul Bursei.

Doamnele Gabriela FOLCUȚ – Director Executiv Asociația Română a Băncilor și Emilia Dîrstaru – Director Regional IMM, Raiffeisen Bank, au vorbit despre rolul băncilor în susținerea mediului de business.
Un interes ridicat a născut modulul ASF- ESG și investițiile inteligente. Speakerii acestui panel au fost domnul Cosmin Păunescu – Șef serviciu, Serviciul Supraveghere Prudențială, SIIF și domnul Răzvan Popp – Șef serviciu, Serviciul Transparență și Raportări Emitenți.

Panelul organizat de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR), la rândul său foarte important, a avut ca temă importanța asigurării business-ului, subiect prezentat de doamna Alina Bărbulescu – Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți UNSAR.

ISF va oferi un curs gratuit de finanțe personale – Managementul banilor, pentru 5 persoane din fiecare companie prezentă la eveniment.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X