June 14, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Investitii Opinii

Președintele ASF, Nicu Marcu, la evenimentul de lansare pe BVB a titlurilor Hidroelectrica: Prefer să proiectez spre viitor. Evenimentul ar putea marca începutul unei noi epoci…Listarea doar la București, rezultatul unui dialog constructiv

Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a insistat, în discursul pe care l-a susținut cu ocazia lansării acțiunilor Hidorlectrica (H2O) la BVB, asupra faptului că acest eveniment de amploare este rezultatul unei munci de echipă și reprezintă un indicator al capacității instituțiilor din România de a acționa în contextul economiei de piață și în sprijinul piețelor fără a neglija interesele consumatorilor.

“Dacă s-a afirmat public că listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori București reprezintă un succes istoric, eu prefer să proiectez spre viitor această reflecție diacronică, spunând că evenimentul ar putea marca începutul unei epoci. O epocă de maturizare economică a țării noastre, o epocă cu provocări geopolitice mondiale dramatice, dar și cu oportunități economice inedite. De noi depinde ca această epocă să fie una de dezvoltare durabilă, de responsabilitate instituțională democratică și colaborare internațională în spiritul valorilor pieței libere.”, a spus Nicu Marcu.

Potrivit acestuia, toți actorii implicați în procesul de listare au avut roluri importante, iar listarea exclusiv la București, măsură susținută de ASF încă de la început, este rodul unui exercițiu de transperență.

Strategia listării exclusive a Hidroelectrica la Bursa de Valori București a fost reținută într-un context decizional caracterizat de transparența dezbaterilor publice, de dialectica constructivă a reflecției economice exprimate în media, dar și de mobilizarea exemplară a unei expertize financiare de cel mai înalt nivel. Claritatea, coerența și consistența dezbaterilor a făcut ca evenimentul să mobilizeze interesul investitorilor și să acrediteze ideea fiabilității normative. Încrederea în opțiunea inițială a ASF, privind listarea Hidroelectrica, onorează în mod particular instituția noastră și o consider o generoasă mărturie de apreciere publică a muncii depuse de noi. Este vorba despre o mărturie cu care ne mândrim, dar care ne obligă, ca instituție, să continuăm a încuraja dinamica pozitivă a pieței românești de capital.

Nicu Marcu, președinte ASF

Întregul discurs al președintelui ASF poate fi urmărit AICI

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X