July 25, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Analize ASF Investitii Popular Trending

Schimbări la vârf în topul granzilor cripto. Cel mai mare administrator din lume se apropie de pragul de 20 de miliarde de dolari

Fondul iShares Bitcoin Trust al BlackRock Inc. a devenit cel mai mare fond din lume pentru criptomonedă, acumulând active totale de aproape 20 de miliarde de dolari de la listarea în SUA, la începutul anului, notează ultimul Daily Market Report.

Fondul tranzacționat la bursă deținea marți 19,68 miliarde de dolari din acest simbol, detronând fondul Grayscale Bitcoin Trust, în valoare de 19,65 miliarde de dolari, arată datele e Bloomberg. Al treilea ca mărime este oferta de 11,1 miliarde de dolari de la Fidelity Investments. ETF-urile Bitcoin de la BlackRock și Fidelity au fost printre cele nouă care au debutat pe 11 ianuarie, în aceeași zi în care vehiculul Grayscale, vechi de peste zece ani, s-a transformat în ETF. Lansările au reprezentat un punct de cotitură pentru cripto, făcând Bitcoin mai accesibil investitorilor și stimulând o revenire a jetonului la un nivel record de 73.798 de dolari până în martie. iShares Bitcoin Trust a atras cel mai mare aflux de când a fost lansat, 16,5 miliarde de dolari, în timp ce investitorii au scos 17,7 miliarde de dolari din fondul Grayscale în aceeași perioadă.

Citește și: Este 2024 anul Bitcoin? De ce a explodat prețul monedei în ianuarie și ce urmează să se întâmple

Comisia pentru valori mobiliare și burse a dat cu reticență undă verde pentru primele ETF-uri spot-Bitcoin din SUA în ianuarie, în urma unei revocări în instanță în 2023 într-un caz intentat de Grayscale. Săptămâna trecută, SEC s-a orientat în mod surprinzător spre autorizarea ETF-urilor pentru Ether, un token care se situează pe locul al doilea după Bitcoin ca valoare de piață. Agenția condusă de președintele Gary Gensler este sceptică față de industria crypto în general, în urma unui val de scandaluri. Grupul de fonduri Bitcoin – cu active de 58,5 miliarde de dolari până în prezent – a fost salutat ca fiind una dintre cele mai de succes categorii noi de ETF-uri. Dar criticii susțin că activele digitale volatile sunt nepotrivite pentru o adoptare pe scară largă, chiar și în cadrul ETF-urilor. Unele națiuni, precum Singapore și China, fie limitează, fie interzic accesul investitorilor. În SUA, un purtător de cuvânt al Vanguard Group a declarat în ianuarie că firma nu intenționează să ofere niciun produs legat de cripto. BlackRock și Vanguard sunt cei mai mari doi administratori de active din lume.

AICI găsiți întreaga analiză

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X