April 21, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Economie International Popular

Se ascute războiul economic între SUA și China. Fondurile americane, interzis la investiții în companii chinezești

Parlamentarii americani își intensifică eforturile de a interzice fondurilor să investească în companii chinezești, într-un efort de a aborda riscurile strategice, comerciale și de securitate națională pe care Beijingul le reprezintă pentru economia și piețele financiare americane.

Reprezentanții bipartizani ai grupului de experți contabili autorizați din Congresul SUA au prezentat un proiect de lege intitulat “No China in Index Funds Act”, care include sancțiuni civile pentru încălcarea legislației propuse, notează ultimul raport Morning Call al ASF.

Fondurile de indici își reduc la minimum cheltuielile prin simpla investiție în toate companiile dintr-un anumit sector de piață, fără a examina cu atenție companiile individuale, o strategie care nu ia în considerare “dificultățile unice” în evaluarea companiilor chineze, a declarat Brad Sherman, coautor al proiectelor de lege și membru de rang înalt al subcomitetului pentru piețe de capital, parte a comitetului pentru servicii financiare din

Camera Reprezentanților a SUA. Proiectul de lege nu a detaliat măsurile de impunere a acestor restricții, dar notează că US Securities and Exchange Commission ”poate emite normele necesare pentru a o pune în aplicare”. Sancțiunile propuse pentru această măsură includ o amendă de până la 250.000 de dolari sau o sumă care reprezintă dublul valorii tranzacției care stă la baza încălcării.

Mai multe detalii găsiți AICI

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X