June 14, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Asigurari Popular

Am deja un dosar de daună deschis de Euroins. Ce mai trebuie să fac pentru a încasa despăgubirea pe RCA?

sursa: www.pixabay.com

Euroins România, societate de asigurări căreia Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras autorizația de funcționare pentru că nu îndeplinea condițiile legale de solvabilitate, are în portofoliu în jur de 140.000 de dosare de daună. Ce trebuie să facă șoferii păgubiți cărora Euroins le-a înregistrat deja dosarul?

Vă arătam zilele trecute ce trebuie să faceți pentru a încasa despăgubirea în cazul în care ați fost lovit în trafic de un șofer cu RCA la Euroins, după ce societății i-a fost retrasă autorizația de funcționare. Dar ce trebuie să facă cei care au fost păgubiți în perioada în care compania era încă în piață și au apucat să notifice dauna?

În primul rând trebuie să verificați dacă a fost deja efectuată constatarea daunei, adică dacă s-a deschis dosarul de daună, pentru care trebuie să fi primit un număr și o serie. Dacă a fost deja făcută constatarea nu trebuie decât să depuneți la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) o cerere de plată privind acordarea despăgubirilor.

AICI găsiți cerea de plată a despăgubirii

Dacă constatarea daunei nu a fost făcută de Euroins, atunci trebuie să urmați toți pașii pe care îi vor urma și cei care sunt păgubiți după ridicarea autorizației Euroins. Mai întâi trebuie să formulați o cerere pentru deschiderea dosarului de daună.

AICI găsiți cererea pentru deschiderea dosarului de daună

Ulterior, veți primi o soluție de despăgubire, pe un tipar asemănător cu cel utilizat de societățile de asigurare.

Amintim că cererile de deschidere a dosarului de daună, precum și cele pentru plata despăgubirii sau pentru returnarea primei, pot fi depuse la FGA încă din 17 martie.

Din data de 17 mai, adică la 60 de zile după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei ASF, va putea începe și plata daunelor. Cererile pot fi formulate până la împlinirea a 90 de zile de la declararea definitivă a falimentului de către instanța abilitată. În acest moment, procedura de faliment nu a fost încă deschisă de către instanță.

Vezi AICI cât ar putea dura până când încasezi despăgubirea de la FGA

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X