April 21, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Asigurari Investitii ISF Pensii Popular

Lideri din lumea financiară europeană se întâlnesc la Brașov. Când începe ECFS 2024 și ce teme cruciale pentru specialiști vor fi abordate. ISF a lansat invitația

Institutul de Studii Financiare (ISF) a lansat invitația pentru specialiștii interesați să participe la noua ediție a Conferinței Europene a Serviciilor Financiare (ECFS). Anul acesta, tema principală este DIGITALIZARE & SUSTENABILITATE ÎN SECTORUL FINANCIAR – REGLEMENTĂRI ȘI PRACTICI RECOMANDATE

Institutul de Studii Financiare, având ca parteneri instituționali Autoritatea de Supraveghere Financiară și Bursa de Valori București, are deosebita plăcere să vă invite la Conferința Europeană a Serviciilor Financiare ECFS 2024 DIGITALIZARE & SUSTENABILITATE ÎN SECTORUL FINANCIAR – REGLEMENTĂRI ȘI PRACTICI RECOMANDATE, Ediţia a VIII-a , în perioada 28-29  martie 2024, la Braşov, Hotel Qosmo.

PENTRU ÎNSCRIERE LA EVENIMENT FĂRĂ A PREZENTA LUCRARE ÎNTR-UN PANEL ACADEMIC CLICK AICI

Digitalizarea și sustenabilitatea sunt două teme deosebit de importante în evoluția sectorului financiar în era modernă. În timp ce digitalizarea aduce cu sine inovații tehnologice care schimbă modul în care se desfășoară activitățile financiare, sustenabilitatea devine tot mai centrală, reflectând nevoia de a aborda provocările legate de schimbările climatice și de mediu, precum și de a promova o dezvoltare economică durabilă și etică.

În contextul digitalizării, instituțiile financiare sunt presate să se adapteze rapid la noile tehnologii și să-și îmbunătățească serviciile pentru a răspunde cerințelor unei lumi conectate digital. Acest lucru implică implementarea soluțiilor fintech, utilizarea inteligenței artificiale pentru analiza datelor financiare, dezvoltarea plăților digitale și multe altele. Reglementările în acest domeniu trebuie să țină pasul cu schimbările tehnologice și să asigure un mediu sigur și transparent pentru tranzacțiile financiare online.

Pe de altă parte, integrarea sustenabilității în sectorul financiar presupune adoptarea unor practici responsabile în ceea ce privește investițiile, finanțarea proiectelor cu impact pozitiv asupra mediului și comunității, precum și raportarea transparentă a performanței ESG (Mediu, Social, Guvernanță). Reglementările și practicile recomandate în acest sens vizează să asigure că activitățile financiare contribuie la realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă și la gestionarea riscurilor asociate schimbărilor climatice și altor aspecte legate de sustenabilitate.

Ajunsă la cea de-a VIII-a ediție, Conferința Europeană a Serviciilor Financiare (ECFS) este un eveniment de prestigiu ce reunește lideri din industria financiară, reglementatori și experți din întreaga Europă pentru a discuta despre tendințele și provocările din sectorul financiar.

În cadrul acestui eveniment, se va pune accentul pe importanța adaptării la era digitală și integrarea factorilor de sustenabilitate în toate aspectele activității financiare.

Principalele teme:

 1. Impactul digitalizării asupra serviciilor financiare: oportunități și amenințări
 2. Rolul reglementărilor în promovarea sustenabilității sectorului financiar
 3. Asigurările de sănătate, viață, locuințe și prezența asigurătorilor pe piața de capital
 4. ESG în finanțe: tendințe și practici recomandate
 5. Transparența și raportarea sustenabilității în industria financiară digitalizată
 6. Finanțele verzi și investițiile responsabile în era digitalizării
 7. Colaborarea între instituțiile financiare și autorități pentru a stabili un sector financiar mai sustenabil
 8. Educația financiară și conștientizarea sustenabilității: cum pot fi integrate în era digitalizării?

Leave feedback about this

 • Quality
 • Price
 • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X