July 25, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Economie Popular

Noua emisiune Tezaur. Rămâne cum am stabilit: Mai bine dai bani statului decât să îi pui în bancă

sursa: www.pixabay.com

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de unu și trei ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv 6,85%.

Condițiile anunțate de Ministerul Finanțelor pentru ultima emisiune Tezaur vin să confirme că e mai avantajos, mai ales pe termen mediu și lung, să plasezi banii în oblgațiuni decât să îi lași în bancă, așa cum mai scris Studii Financiare.

Concret, dacă la un an, banca cu cea mai bună ofertă vine cu un câștig de 639 de lei la 10.000 de lei depuși, titlurile de stat aduc 600 de lei, adică o sumă comparabilă, numai că dobânda câștigată la bancă este impozabilă. Mai mult, dacă excludem din calcule banca cu cea mai bună ofertă, o instituție de credit de dimensiuni mici, care, așadar, nu este prima opțiune pentru un număr considerabil de români, titlurile de stat deja devin mai avantajoase. Calculat la dobânda medie din piața bancară, câștigul oferit din depozite scade la aproximativ 550-600 de lei pentru 10.000 de lei depuși impozabili.

Citește AICI cu cât câștigi mai mult de la stat dect de la bancă dacă vei cumpăra titluri pe trei ani

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 13 mai 2024 – 7 iunie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 în mediul urban și 13 mai 2024 – 5 iunie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X