July 24, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Investitii Popular

Record istoric pe bursele din Europa. Tranzacțiile cu ETF, nivel fără precedent

Tranzacțiile cu ETF-uri au crescut constant, în ultimii ani, pe bursele europene, 2022 marcând cel mai mare volum de tranzacționare și valoare a schimburilor de când sunt colectate date de către Federația Burselor Europene (FESE). Ambii indicatori sunt cu aproximativ 15% mai mari decât în ​​2021.

Exchange-Traded Funds (ETFs) sunt fonduri deschise de investiții care urmăresc evoluția unui activ suport printr-o politică de investire transparentă, prestabilită prin prospectul de emisiune. ETF-urile sunt similare fondurilor mutuale, ambele oferind investitorilor posibilitatea de a investi în structuri de portofolii diversificate.

ETF se adresează investitorilor care vor ca performanța investiției să evolueze în același mod și timp cu trendul pieței, luând în considerare un orizont de investire pe termen mediu sau lung, dar și celor care doresc o cale rapidă de a investi în direcția generală a pieței, potrivit Ghidului BVB. Instrumentul poate fi utilizat și de investitorii care urmăresc o expunere diversificată și rapidă pe o anumită clasă de active (ex: metale prețioase), dar nu au capitaluri suficiente pentru construirea unui portofoliu variat; prin ETF, cu o sumă relativ mică se poate replica o performanță care ar fi necesitat alocarea unei sume substanțial mai mari pentru achiziționarea individuală a activelor componente.

Toate datele și graficele, precum și o analiză mai amplă, pe www.financialintelligence.ro

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X