Cele 34 de state membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), care reprezintă împreună 60% din economia lumii și realizează 70% din tranzacțiile comerciale, vor trebui să împrumute aproape 13.000 de miliarde(13 trilioane) de dolari în 2023, în încercarea de a sprijini populația să treacă peste efectele inflației, relevă un raport analizat de specialiștii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).
Necesarul de împrumuturi suverane ar urma să crească în 2023, pe fondul repercusiunilor financiare și economice ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, în condițiile în care multe țări OCDE încearcă să protejeze gospodăriile și întreprinderile de creșterea prețurilor, potrivit unui nou raport al OCDE, notează analiștii ASF, în Morning Call.
Raportul estimează că necesarul brut de finanțare va crește cu aproximativ 6% în 2023, ajungând la un total de 12,9 trilioane de dolari, față de 12,2 trilioane de dolari în 2022. Raportul analizează impactul incertitudinii macroeconomice și geopolitice sporite asupra nevoilor de împrumut suveran și a condițiilor de împrumut. De asemenea, acesta prezintă valorile datoriei restante din 2007 până în 2022, precum și proiecțiile pentru 2023 pentru țările membre ale OCDE. De asemenea, trece în revistă tendințele datoriei suverane pe piețele emergente și în economiile în curs de dezvoltare. Această ediție continuă să exploreze perspectiva managerilor datoriei publice asupra obligațiunilor sustenabile, cu accent pe cerințele de raportare și pe performanța acestor obligațiuni pe piețe.
Leave feedback about this