May 30, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Analize ASF Economie Investitii Popular

Vești bune pentru toți investitorii în piața de capital. Un centru de informații cu date despre toate companiile și piețele din UE va fi accesibil în viitor

UE este pe cale să creeze un punct unic de acces la informații financiare publice și legate de sustenabilitate despre companiile UE și produsele de investiții ale UE. Pe 23 mai 2023, negociatorii din Consiliu și Parlamentul European au ajuns la un acord provizoriu cu privire la trei propuneri de creare a Punctului Unic de Acces European (ESAP), care face parte din Planul de acțiune al Uniunii Piețelor de Capital (CMU), notează analiștii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în ultimul raport Morning Call.

Accesul gratuit, ușor de utilizat, centralizat și digital la informațiile financiare și legate de sustenabilitate făcute publice de companiile europene, inclusiv companiile mici, va facilita procesul decizional pentru o gamă largă de investitori, inclusiv investitorii de retail. Prin creșterea circulației informațiilor, inclusiv transfrontaliere, și prin creșterea utilizării digitale a acestor informații, ESAP va stimula în continuare integrarea serviciilor financiare și a piețelor de capital în Uniune și va contribui la atingerea obiectivelor uniunii piețelor de capital.

AICI găsiți toate detalii proiectului european unic

Raportul Morning Call mai tratează, printre altele, și problema încrederii în economie. Conform sursei citate, asistăm la o ușoară revenire din acest punct de vedere.

Cele mai importante știri și tendințe din economie și finanțe, zilnic, în Morning Call ASF

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X