July 25, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Analize ASF Investitii Popular

Curs valutar. Euro scade, dolarul crește substanțial. Ce se va întâmpla în următoarea perioadă cu perechea euro/leu?

sursa www.pixabay.com

Leul a câștigat, în ianuarie, 1% față de euro săptămâna trecută, în timp ce dolarul s-a apreciat față de moneda națională cu peste 3,3%, notează analiștii Autorității de Supraveghere Financiară în ultimul Raport săptămânal asupra evoluției piețelor financiare.

La finalul săptămânii anterioare (27 ianuarie 2023), euro s-a depreciat în termeni nominali față de leu (1,1%), în timp ce dolarul american s-a apreciat față
de leu (3,02%) comparativ cu începutul anului 2022. În aceeași perioadă de timp moneda euro s-a depreciat față de dolar cu 4%, notează sursa citată.

În perioada 6-20 ianuarie 2023 volatilitatea cursului de schimb EUR/RON a oscilat între 2-5%, iar nivelul cursului de schimb a oscilat aproape de nivelul de 4,93 EUR/RON.

Estimăm că volatilitatea cursului de schimb va rămâne în continuare scăzută (aproximativ <2%) în următoarele patru săptămâni.

Raport săptămânal ASF

Principalele evenimente economice ale săptămânii, în opinia analiștilor ASF, vizează noile prognoze FMI privind creșterea economiei globale și creșterea șomajului în România.

Rata șomajului ajustată sezonier în România s-a situat la nivelul de 5,6% în decembrie 2022, în creștere cu 0,2 pp față de luna anterioară, conform datelor publicate de
INS.

AICI mai multe despre nouă prognoză FMI privind creșterea economică, îmbunătățită oarecum suprinzător

AICI găsiți rapoartele săptămânale ASF privind tendințele și evoluțiile din piețele financiare locale și europene

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X