July 25, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Asigurari Popular

De ce este RCA tot mai scump. Cifrele BAAR, o explicație: Piesele înlocuite, mai scumpe cu o treime. Mercedes, abia pe 3 în topul costurilor cu piesele

sursa: www.pixabay.com

Costurile cu piesele înlocuite pentru autovehiculele reparate în baza polițelor RCA au crescut cu aproximativ 34% în perioada 2020-2023, transmite un comunicat al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule (BAAR).

Jumătate dintre mașinile care au fost reparate pe baza unei polițe RCA, în 2023, au fost vehicule cu o vechime mai mare de zece de ani, mai transmite BAAR. Cele mai mari costuri cu piesele au fost generate, în această ordine, de mărcile, Audi, BMW și Mercedes.

Costurile totale cu reparațiile  se află intr-o crestere constantă pe toate segmentele de vechime ale autovehiculelor reparate în baza polițelor RCA, conform unui studiu al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România – BAAR.

Analiza a luat în considerare datele a peste 500.000 de calculații efectuate prin intermediul programului Audatex de către unitățile reparatoare din România.

Analiza distribuției calculațiilor pe ani de vechime a autovehiculelor relevă faptul că circa 50% din autovehiculele cu dosare de daună în 2023, aveau o vechime mai mare de zece ani, ponderea cea mai mare fiind a autovehiculelor cu vechime cuprinsă între 11-15 ani, Nu în ultimul rând, analiza BAAR a scos în evidență evoluția costului mediu total al pieselor înlocuite în devizele de raparații, în perioada 2020-2023 și județele cu cele mai mari cifre înregistrate. Astfel, costul mediu total al pieselor de schimb a crescut de la 4830 lei în anul 2020, până la 6492 lei, trei ani mai târziu.

În privinta mărcilor de autovehicule cu cea mai mare pondere în costul mediu total al pieselor înlocuite primele locuri sunt ocupate de Audi (9298 lei), BMW (8983lei) Mercedes Benz (8842), urmate de Volvo si Honda.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X