July 13, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Analize ASF Asigurari Popular

Firmele de asigurare, amenințate de inflație, recesiune și datorii exagerate. Tabloul complet al riscurilor- Morning Call

Cele mai importante riscuri la care sunt expuse societățile de asigurare din Europa și implicit și cele din România vizează posibila deteriorare a situației macroeconomice, arată ultimul raport Morning Call, realizat de analiștii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

EIOPA a publicat tabloul riscurilor pe baza datelor Solvabilitate II din al treilea trimestru al anului 2022. Rezultatele arată că expunerile asigurătorilor la riscurile macro și de piață reprezintă în prezent principala preocupare a sectorului asigurărilor, se arată în raportul citat.

Toate celelalte categorii de risc, cum ar fi rentabilitatea și solvabilitatea, riscurile climatice, precum și cele legate de digitalizare și riscurile cibernetice rămân la niveluri medii. Riscurile macroeconomice rămân o sursă principală de îngrijorare, pe fondul unei noi scăderi a așteptărilor de creștere a PIB-ului la nivel mondial și al previziunilor ridicate privind IPC pentru principalele zone geografice, chiar dacă șomajul rămâne la un nivel scăzut. Media ponderată a ratelor swap pe 10 ani a crescut. Băncile centrale continuă să-și normalizeze politica monetară. Riscurile de piață sunt în prezent la un nivel ridicat. Volatilitatea piețelor de obligațiuni și de acțiuni continuă să depășească media de anul trecut. Prețurile imobiliarelor rămân la același nivel.

Detalii și alte știri și tendințe importante din piețele financiare, în raportul Morning Call

Zilnic, în rapoartele analiștilor ASF, principalele tendințe și evoluții din piețele financiare

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X