June 24, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Economie Popular Studii

Marile companii au uitat de mediu și amenințări cibernetice, speriate de inflație

Amenințările asupra mediului și atacurile cibernetice, până de curând cele mai importante riscuri identificate de mediul de afaceri, au fost surclasate de inflație și de grija zilei de mâine, relevă Executive Opinion Survey, un studiu realizat de Marsh McLennan, cea mai mare companie de intermediere și consultanță în asigurări din lume.

Inflația în continuă creștere este principala amenințare pentru mediul de afaceri din țările care alcătuiesc grupul G20, al celor mai mari economii din lume. Este concluzia de bază pe care o trage un studiu al Marsh McLennan. Este pentru prima dată după o lungă perioadă de timp când amenințările de mediu și cele cibernetice nu ocupă primele locuri în topul riscurilor identificate de oamenii de afaceri.

Potrivit rezultatelor sondajului, interconectarea riscurilor economice, geopolitice și societale domină peisajul de risc în rândul liderilor de business G20, deoarece aceștia continuă să abordeze preocupările immediate legate de turbulențele semnificative de pe piață și de intensificarea conflictelor politice.

Inflația rapidă și/sau susținută reprezintă principalul risc în țările G20 chestionate în acest an, cu peste o treime (37%) dintre țările G20 care au identificat inflația ca fiind o preocupare majoră, urmată de crizele datoriilor și de criza costului vieții (21%). Confruntarea geo-economică a fost identificată ca fiind principalul risc de către două țări din G20. Alți respondenți au menționat potențialul de prăbușire a statului, lipsa serviciilor digitale pe scară largă și inegalitatea digitală ca fiind principalele lor preocupări.

Constatările din acest an sunt în contrast puternic cu cele de anul trecut, în special în domeniile cheie, cum ar fi riscul tehnologic și de mediu. În pofida presiunilor tot mai mari asupra mediului și a reglementărilor din acest domeniu care s-au intensificat în ultimele 12 luni – și dacă luăm în considerare ajustările listei riscurilor chestionate în acest an, ca răspuns la evoluția tendințelor economice, geopolitice și de mediu – problemele de mediu au fost în mod semnificativ mai puțin prezente în top 5 riscuri pentru țările G20. În plus, în pofida amenințării tot mai mari a atacurilor cibernetice asupra infrastructurii critice, acest lucru și alte riscuri tehnologice s-au clasat printre primele cinci riscuri cel mai puțin frecvent citate în acest an.

În general, constatările evidențiază, de asemenea, variații regionale semnificative între economiile avansate și piețele emergente. În timp ce riscurile economice asociate cu inflația rapidă și/sau susținută au fost identificate ca fiind principalul risc de către respondenții din Europa, America Latină și Zona Caraibelor, Asia de Est și Pacific, preocupările societale asociate cu criza costului vieții au dominat în Orientul Mijlociu, Africa și Africa Sub-Sahariană. În Asia Centrală și Asia de Sud, conflictele interstatale și, respectiv, crizele datoriilor au depășit preocupările.

Marsh este lider global în brokeraj de asigurări și consultanță de risc. Cei peste 45.000 de colegi acordă consultanță companiilor și clienților persoane fizice din 130 de țări prin intermediul soluțiilor de diminuare a riscurilor fundamentate pe analiza datelor. Marsh este o companie Marsh McLennan (NYSE: MMC), cea mai importantă companie globală de servicii profesioniste de consultanță în risc, strategie și resurse umane. Cu venituri anuale de aproape 20 miliarde USD, Marsh McLennan sprijină clienții să evolueze în contextul dinamic și complex prin intermediul a patru companii, fiecare dintre ele lider pe segmentul în care activează: Marsh, Guy Carpenter, Mercer și Oliver Wyman. Pentru mai multe informații vizitați mmc.com, urmăriți-ne pe LinkedIn și Twitter sau abonați-vă la BRINK.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X