July 24, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Asigurari Popular Uncategorized

O nouă firmă de asigurări va vinde RCA în România. ASF a dat avizul final

Eazy Asigurări a primit aprobările finale și poate debuta pe piața de profil din România. Societatea are inclusiv avizul pentru a practica clasa 10 de asigurări, adică RCA. Astfel, cu tot cu cele două sucursale ale unor societăți supravegheate din afara țării (Axeria Iard și Hellas Direct), pe piața locală activează 9 societăți autorizate să vândă RCA.

Un comunicat al Autorității de Supraveghere Financiară anunță că a fost votată de către Consiliu ” aprobarea cererii de acordare a autorizației de funcționare ca societate de asigurare societății Eazy Asigurări S.A., a acționarilor semnificativi și a persoanelor desemnate în conducerea acesteia precum și de acordare a autorizației de practicare asigurare RCA”. Pe 14 decembrie 2022, ASF acordase societății avizul de înființare, la cinci luni de la depunerea documentaţiei în vederea obţinerii licenţei de funcţionare.

Acționarul majoritar al societății este vehiculul D Craig Holding, controlat de antreprenorul Sacha Dragic, fondatorul grupului Superbet.

Președinte al Consiliului de Administrație este Theodor Alexandrescu, fost șef al operațiunilor Metlife în România și, mai apoi, în țările arabe. Director executiv a fost numit Dan Filip, fost director în cadrul NN, în România și Olanda.

Citește și: Cu cât s-a vândut RCA în prima parte din 2023. Prețurile minime și medii pentru automobile, motociclete și vehicule de transport persoane- Date în premieră

Pe piața RCA din România activează, cu tot cu Eazy Asigurări, 9 societăți, adică Asirom, Allianz Țiriac, Omniasig, Groupama, Generali, Grawe, Hellas Direct, Axeria și Eazy Asigurări. Ultimele raportări arată că piața este dominată de către Groupama, urmată de Allianz Țiriac, Axeria și Grawe.

AICI puteți vedea topul integral

Citește și: Liderii din asigurări aduc bani în România,pentru RCA:După Groupama,în februarie, Grawe vine și ea cu aproape 30 de milioane de lei majorare de capital.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X