July 25, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate International Investitii Opinii Popular

Venituri record pentru “minerii” de Bitcoin. Ce urmează pentru piața cripto după evenimentul anului?

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută și s-a desfășurat fără incidente. Înainte de înjumătățire, prețul bitcoin a coborât pentru scurt timp sub pragul de 60.000 de dolari, dar apoi și-a revenit și a ajuns să se tranzacționeze destul de stabil, în jurul nivelului de 65.000 de dolari, în timpul evenimentului de înjumătățire în sine, notează analistul eToro, Simon Peters. În prezent, bitcoin se tranzacționează la 66.100 de dolari, cu o volatilitate relativ mică pe întreaga piață cripto.

Deși evoluția prețului bitcoin a fost destul de liniștită după halving, veniturile zilnice din minerit au crescut vertiginos, depășind pentru prima dată 100 de milioane de dolari în ziua înjumătățirii. Utilizatorii care au dorit să facă parte din istoria bitcoin au plătit taxe semnificativ mai mari pentru ca tranzacțiile lor să fie înregistrate în blocul cu numărul 840.000. Mai multe despre această poveste mai jos.

Datele privind inflația PCE din SUA se publică vineri

In plan macroeconomic, vineri vor fi publicate cele mai recente cifre privind consumul personal (PCE – Personal Consumption Expenditure) din SUA. Prețurile cripto au fost destul de mute după actualizările recente ale inflației, însă o cifră surpriză, fie semnificativ mai mare sau mai mică decât cea prognozată, ar putea provoca o anumită volatilitate pe termen scurt.

Veniturile din mineritul Bitcoin ating un vârf de 107 milioane de dolari în ziua înjumătățirii

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor. De asemenea, comisionul mediu de tranzacție în ziua înjumătățirii a ajuns la 127 de dolari, în condițiile în care, în mod normal, comisionul mediu ar trebui să fie cuprins între 2 și 10 dolari.

Blocul 840.000, care a declanșat cea de-a patra înjumătățire, a înregistrat un total de 37,626 de bitcoin (aproximativ 2,4 milioane de dolari) în comisioane de tranzacție numai pe acest bloc. Având în vedere că în blocul 840.000 au fost înregistrate 3050 de tranzacții, înseamnă că taxa medie de tranzacție pentru acest bloc a fost de 0,01234 bitcoin (aproximativ 800 de dolari).

Creșterea bruscă a comisioanelor de tranzacție în ziua înjumătățirii a coincis, de asemenea, cu lansarea protocolului Runes, un nou standard pentru emiterea de token-uri fungibile pe blockchain-ul bitcoin. Runes a fost creat de Casey Rodarmor, dezvoltatorul de bitcoin din spatele Ordinals (un protocol care permite înscrierea de date pe satoshis individuali, cea mai mică unitate de bitcoin).

Citește AICI ce urmează pentru piața cripto, potrivit analiștilor

Moise Norel

author
Jurnalist

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X