July 25, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Analize ASF Economie Popular

Autoritatea europeană a băncilor se pregătește pentru ce e mai rău. Ghidul revenirii- Morning Call ASF

sursa:www.pixabay.com

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a publicat un document de consultare cu privire la proiectul său de Ghiduri privind capacitatea globală de recuperare (ORC) în planificarea redresării, notează ultimul Morning Call, document zilnic realizat de analiștii Autorității de Supraveghere Financiară(ASF).

Ghidurile urmăresc să stabilească un cadru coerent pentru determinarea ORC de către instituții în planurile lor de redresare și evaluarea respectivă de către autoritățile competente. Consultarea este disponibilă până la 14 martie 2023. Ghidurile sunt compuse din două secțiuni. Prima, adresată instituțiilor, urmărește să ofere îndrumări cu privire la pașii relevanți pentru crearea unui cadru ORC de încredere. Al doilea, adresat autorităților competente, completează cadrul prin armonizarea elementelor de bază ale evaluării ORC de către autoritățile competente atât din perspectivă cantitativă, cât și calitativă.

Obiectivul ORC este de a oferi un rezumat al capacității generale a instituției de a-și restabili poziția financiară după o deteriorare semnificativă prin implementarea unor opțiuni de recuperare adecvate. Evaluarea de către autoritățile competente a capacității globale de recuperare a unei instituții permite înțelegerea în ce măsură o instituție ar fi capabilă să se redreseze dintr-o serie de situații potențiale de criză.

Mai multe detalii despre subiect, dar și o sinteză a principalelor evenimente și tendințe din zona financiară, Morning Call ASF

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X