June 14, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Analize ASF International Opinii

Europa vrea reguli noi pentru bănci. Acces mai facil pentru clienții vulnerabili- Morning Call ASF

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a lansat o consultare publică cu privire la noile orientări privind gestionarea eficientă a riscurilor de spălare a banilor și finanțare a terorismului (SB/FT).

Prin aceste ghiduri, EBA își propune să se asigure că nu li se interzice accesul la serviciile financiare clienților, în special celor vulnerabili, fără un motiv întemeiat.

Primul set adaugă o nouă secțiune la orientările EBA privind factorii de risc SB/FT, care stabilește ce ar trebui să facă instituțiile financiare. Această nouă secțiune va ajuta instituțiile să înțeleagă ce pot face pentru a gestiona eficient riscurile SB/FT asociate acestor clienți, în loc să le interzică accesul la servicii financiare. Al doilea set abordează problema gestionării eficiente a riscurilor SB/FT de către instituțiile financiare. Aceste ghiduri clarifică interacțiunea dintre accesul la servicii financiare și obligațiile instituțiilor de CSB/CFT, inclusiv în situația în care clienții, au motive legitime prin care nu pot furniza formele tradiționale de documente de identitate.

Mai multe detalii, precum și ultimele tendințe din piețele financiare, în edițiile zilnice Morning Call ASF

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X