April 27, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Asigurari Economie Educatie Investitii ISF Pensii Popular

ISF, la Ziua Porților Deschise a Facultății de Finanțe din ASE. Institutul, partener la singurul master de actuariat de la noi, a pregătit anul trecut peste 21.000 de specialiști în asigurări-Record istoric

Institutul de Studii Financiare a fost prezent la Ziua Porților Deschise a Facultatii de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori – FABBV din cadrul Academiei de Studii Economice din București pentru discutii cu viitori profesioniști din asigurări și pensii private. De altfel, ISF este unul dintre colaboratorii de bază ai ASE, mai ales zona de finanțe, atât în calitatea sa de partener la unicul master de actuariat din Români cât mai ales din aceea de instituție care pregătește și examinează intermediarii din asigurări.

Amintim că doar în 2023, ISF a pregătit și/sau examinat peste 21.000 de intermediari, acesta fiind un record istoric. Anual, ISF califică cel puțin 10-11.000 de profesioniști în domeniu, fapt care arată de la sine nevoia de a fi alături de studenții ASE dn domeniul finanțelor.

Citește și: Lideri din lumea financiară europeană se întâlnesc la Brașov. Când începe ECFS 2024 și ce teme cruciale pentru specialiști vor fi abordate. ISF a lansat invitația

Departamentul de Examinare și Evaluare(DEE) din cadrul Institutului de Studii Financiare (ISF) a avut, în 2023, unul dintre cei mai productivi ani, conform raportului privind situația distribuitorilor în asigurări. Pe parcursul anului trecut, DEE a organizat 260 de examene, dintre care 221 în sistem online și doar 39 în sistem offline.

Implementarea unui sistem eficient și sigur care să permită susținerea majorității examenelor în online este una dintre facilitățile importante puse la dispoziție de ISF persoanelor care doresc să se califice în domeniul intermedierii în asigurări.

La examenul de calificare profesională au participat, în perioada 1 ianuarie 2023-31 decembrie 2023  peste 23.000 de personae, dintre care 20.993 au și absolvit examenul.

Din totalul persoanelor care au participat la examenele de certificare în domeniul distribuției de asigurări, 60,76% au provenit din categoria celor care au susținut examenul de pregătire profesională inițială, iar restul de 39,24% au provenit din categoria distribuitorilor în asigurări care au absolvit un ciclu de pregătire profesională continuă. 

Citește și: Record în România. Aproape 21.000 de persoane au obținut dreptul de a profesa în asigurări, cu ajutorul Institutului de Studii Financiare(ISF)- Raport 2023

Parteneri la unicul master de actuariat din România. Ce trebuie să facă studenții pentru a urma acest program

Academia de Studii Economice (ASE), împreună cu Institutul de Studii Financiare (ISF) și principala organizație de profil din domeniu, anunță o nouă sesiune de admitere pentru Masterul de Tehnici Actuariale (TACT). Programul este singurul din România care oferă studenților posibilitatea de a deveni actuari, practicând astfel una dintre cele mai rare și complexe specializări din lume.

15 serii de studenți au absolvit programul de masterat TACT până în prezent.

Programul de master TACT este recunoscut în domeniul serviciilor financiare pentru specializarea tehnică necesară departamentelor de management de risc și actuariat din instituții financiare – bănci, societăți de asigurare, administratori de fonduri, instituții publice. De asemenea,este singurul program de studii specializate care oferă recunoașterea a 3 din cele 6 examene de bază din partea Institute and Faculty of Actuaries din Marea Britanie.

Programul se desfășoară modular, între orele 18.00 și 21.00, beneficiază și de prezența unor experti din piață – asigurări, investiții, management de risc.

Gradul de angajabilitate al persoanelor ce finalizează masterul TACT este de 95%.

⭐ Procesul de admitere se realizează integral online pe platforma ASE București, între 1 și 4 septembrie.

⭐ Pentru înscriere click aici.

⭐ Contact|0757.352.031, secretariat@fin.ase.ro

Meseria de actuar presupune , în termeni generali, transpunerea riscurilor în cifre și este esențială în activitatea de asigurări, pensii private, analiză de investiții și multe altele. Este, probabil una dintre cele mai rare și mai specializate activități din lume. La nivelul României, numărul actuarilor autorizați nu depășește cel mai probabil câteva sute.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X