July 25, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Asigurari Popular

Statistici care ne dau fiori. Aproape 20 de case ard zilnic în România, iar pagubele au explodat. Cum te poți proteja cu nici 40 de lei pe lună

Daunele plătite de firmele de asigurare în urma distrugerilor provocate de incendii locuințelor românilor au urcat cu aproape 50% în 2023, comparativ cu 2024. De altfel, statisticile arată că nu mai puțin de 19 locuințe sunt afectate în fiecare zi de incendii. În România, există încă o soluție destul de ieftină care te poate salva de cheltuieli de mii de euro.

Despăgubirile achitate anul trecut de către companiile Membre ale UNSAR pentru acoperirea prejudiciilor produse locuințelor de către incendii au depășit 63,3 milioane lei (cca. 13 milioane euro). Această valoare este cu 46% mai mare față de nivelul din 2022 și cu 150% mai mare față de cea din 2021.

Conform analizei efectuate la nivelul asociației, tot riscul de incendiu este cel care a generat și primele 10 cele mai mari dosare de daună achitate în baza asigurărilor facultative pentru locuințe. Doar pentru aceste cazuri de daună, companiile de asigurări au achitat despăgubiri de cca. 12 milioane lei (2,4 milioane euro).

“În fiecare zi, 19 incendii afectează locuințele românilor. Totodată, incendiul rămâne riscul care provoacă cele mai importante daune locuințelor noastre, cu valori alarmante ale prejudiciilor. În acest context, este important de știut că o poliță facultativă de asigurare a locuinței ne poate proteja financiar de urmările acestor dezastre”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

Citește și: Cutremurele din Gorj s-au simțit serios în piața asigurărilor: Despăgubiri în creștere cu 60%.

În România, riscul de incendiu este acoperit de asigurările facultative emise pentru locuințele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD. Polițele facultative oferă un nivel de protecție extins, la valoarea reală a clădirii și/sau a bunurilor deținute, putând acoperi o serie de fenomene naturale, dar și alte tipuri de riscuri precum: cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii, explozii, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecțiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc. De asemenea, o asigurare facultativă poate fi personalizată prin clauze speciale, în funcție de specificul fiecărei locuințe și de nevoile individuale ale clienților. Spre exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor sau avariile panourilor fotovoltaice.

“Numărul incendiilor este într-o continuă creștere, iar severitatea daunelor produse este mai mult decât evidentă. Poate că și acum, înaintea sezonului estival, ar trebui să ne întrebăm cât de bine pregătiți suntem pentru a face față unui incendiu care ne-ar afecta locuința și să luăm cea mai bună decizie pentru a fi #sigurACASĂ”, a declarat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.

Citește AICI cum poți evita să plătești pagube de mii sau zeci de mii de euro cu sub 40 de lei pe lună

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X