June 14, 2024
Strada Popa Petre 24, București 030167
Actualitate Analize ASF Asigurari International Investitii Pensii Popular

Regatul Unit “revine” în UE în domeniul financiar. Acord privind reglementări comune ale piețelor financiare

Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii au semnat un memorandum care pune bazele unei colaborări în ceea ce privește reglementarea comună în domeniul piețelelor financiare.

Comisarul european pentru servicii financiare, stabilitate financiară și piețe de capital a semnat, în numele Comisiei Europene, memorandumul de înțelegere care stabilește un cadru pentru o cooperare structurată în domeniul serviciilor financiare cu Regatul Unit, notează analiștii Autorității de Supraveghere Financiare (ASF), în ultimul Morning Call.

Acest lucru vine în continuarea Declarației comune privind cooperarea în materie de reglementare a serviciilor financiare între Uniunea Europeană și Regatul Unit – care însoțește Acordul de comerț și cooperare (TCA). Astfel memorandumul de înțelegere creează cadrul administrativ pentru cooperarea voluntară în materie de reglementare în domeniul serviciilor financiare între UE și Regatul Unit. Acesta include înființarea unui forum comun de reglementare financiară UE-Regatul Unit, care va servi drept platformă pentru a facilita un dialog structurat pe teme legate de serviciile financiare, similar celui pe care Comisia îl are cu jurisdicțiile altor țări terțe, cum ar fi Statele Unite.

Mai multe detalii AICI

Alte subiecte tratate în ultimele rapoarte Morning Call:

  • Piețele locurilor de muncă din OCDE rămân tensionate
  • După o scădere a populației în 2020 și 2021 din cauza impactului pandemiei COVID-19, populația UE a crescut în 2022

AICI găsiți, zilnic, cele mai importante știri și tendințe din economia României și cea mondială, în raportul Morning Call

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X